Met dit warme zomerweer heb ik weinig zin om lang in de keuken te staan. Maar na verschillende (pasta)salades deze week is een bord warm eten toch ook wel lekker. Deze aardappels schuif je heel gemakkelijk met wat kruiden in de oven. Lekker met een frisse salade en een stukje vis of vlees. Ik gebruikte zowel gewone aardappel als zoete aardappel, omdat ik van beide nog wat restjes in huis had. En dat bleek een verrassende combinatie!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250 gram aardappelen
- 250 gram zoete aardappelen
- peper en zout
- verse of gedroogde kruiden naar smaak (ik gebruik in ieder geval graag tijm en rozemarijn)
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil en was de aardappels. Snijd ze in kleine blokjes. Hoe groter de stukken, hoe langer het garen in de oven duurt.
Verdeel de aardappels over een ovenschaal of bakplaat. Voeg naar smaak peper, zout en kruiden toe. Voeg ook de knoflook toe zonder deze eerst te pellen. Je krijgt nu een heerlijk gepofte knoflookteen met een zachte smaak. Besprenkel de aardappels tenslotte ruim met olijfolie en meng alles goed door elkaar.
Bak de aardappeltjes in ongeveer 30 tot 60 minuten gaar en bruin. Dit is een beetje afhankelijk van de oven die je gebruikt. Keer de aardappels ieder kwartier even om.
Oehhh dit ziet er echt heel erg lekker uit. Ik moet het zeker een keer proberen!
ziet er lekker uit, zeker de combinatie van 2 verschillende soorten aardappels is verrassend!
Verrassend lekker was het ook inderdaad. Juist door de combi hartig-zoet!