Kan het nog op de valreep van het kersenseizoen? Dit recept lag al even op de plank, maar door een heerlijk weekje vakantie in Frankrijk zie ik nu pas kans het te plaatsen. Een (glutenvrije) amandelcake met kersen.
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- rasp en sap van een halve citroen
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 50 gram amandelschaafsel
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in met wat boter of olie. Ik gebruikte een quichevorm van 20-22 centimeter. Je kunt ook een cakevorm gebruiken.
Meng het amandelmeel met het zout en de bakpoeder in een kom. Voeg hieraan de eieren, citroensap en rasp en suiker toe. Mix het beslag goed door elkaar.
Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de kersen (ontpit en door de helft gesneden) hier overheen. Druk de kersen iets in het beslag. Bestrooi de cake met wat amandelschaafsel.
Bak de cake in ongeveer 45-50 minuten gaar en goudbruin. Tenslotte bestrooide ik de amandel kersencake met wat poedersuiker.
Lekker, maar onze kersenkraam is al gesloten 🙁
Helaas, volgend jaar weer!
gaat dit eventueel ook met krieken uit een bokaal? of zou dat echt een no-go zijn? groetjes
Lijkt mij erg lekker maar ik mis de kersen in de ingredientenlijst. Of kijk ik verkeerd?
Hoeveel kersen gaan erin? En zou dat met diepvries kersen kunnen?