We zijn weer terug van een heerlijke en zonnige vakantie in Andalusië. Langzaam weer terug in het normale ritme en vandaag is de vakantie dan ook echt voorbij en ga ik weer aan het werk. Dat het de komende week mooi nazomerweer wordt, helpt natuurlijk wel om het vakantiegevoel nog even vast te houden! Misschien zelfs de bbq nog even aansteken? Maak dan deze snelle maar lekkere bbq saus!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel azijn
- 100 milliliter water
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels worcestersaus
- 8 eetlepels ketchup
- 2 theelepels paprikapoeder
- peper en zout
Vul een kleine steelpan met de fijngesnipperde ui, citroensap, azijn, water, mosterd en suiker. Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten zachtjes inkoken. Daarna voeg je de worcestersaus, ketchup en paprikapoeder toe. Laat de saus nog een paar minuutjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
De saus is zowel warm als koud lekker. In de koelkast kun je de saus (in een goed afgesloten pot) wel tot een week bewaren.
Bron recept: Francescakookt.
Morgen hebben we familie bbq. Saus staat nu in de koelkast af te koelen. Dank voor het recept!
Graag gedaan. Geniet van jullie bbq, het zal de laatste wel zijn dit jaar 🙂
Misschien is het wel goed om te vermelden dat er wel glutenvrije worcestersaus gebruikt moet worden voor een glutenvrije saus.
Inderdaad, goede tip!
Ik vind het zelf lekker om er een scheutje rokerige whisky door te doen en wat kruidnagel.