CHAMPIGNONSOEP

champignonsoepSoep is favoriet hier thuis. Wij maken elke week wel een pan met soep, vaak in het weekend. Deze champignonsoep is eigenlijk heel simpel maar oh zo lekker!

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 bak kastanjechampignons (250 gram), in plakjes
  • 125 gram crème fraîche (3 eetlepels)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter runderbouillon (vers of van 2 bouillonblokjes)

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg dan de champignons toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Doe de crème fraîche erbij, roer goed door en voeg dan de bloem toe. Roer opnieuw goed door. Beetje bij beetje voeg je de bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Laat de soep vervolgens ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

4 gedachten over “CHAMPIGNONSOEP

  1. Pingback: DE FEESTDAGEN EN 10X SOEP | Eten van Eefke

Laat een reactie achter op Maria Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *