CHILI CON CARNE

chili con carne

Bruine bonen zijn heel gezonde peulvruchten. Rijk aan koolhydraten, eiwitten, vezels en vitamine B. Verwerk ze in deze chili con carne en je hebt een lekkere stevige maaltijd. Ik gebruik chilibonen, dit zijn bruine bonen met chilikruiden. Hierdoor staat je chili con carne zo op tafel en hoef je zelf weinig kruiden meer toe te voegen.

Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)

  • 2 blikken chilibonen (bv. van AH eigen merk) van 400 gram
  • 2 uien
  • 250 gram gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Snijd de uien, de paprika en de tomaten in kleine stukjes. Neem een grote pan en fruit de ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg dan het gehakt toe en bak dit mee. Zodra het gehakt rul is gebakken, voeg je paprikapoeder en de paprika toe. Bak dit in een paar minuten gaar.

Daarna voeg je de blikken met chilibonen en tomatenblokjes toe. Je hoeft dit niet te laten uitlekken, alles gaat in de pan! Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Tenslotte meng je de gesneden tomatenblokjes door de chili en breng je het indien nodig op smaak met peper en zout.

Chili con carne is lekker om te serveren met rijst of nacho’s en een handje geraspte kaas. Is je chili con carne iets te pittig? Voeg dan een lepeltje crème fraîche of yoghurt toe!

chili con carne

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “CHILI CON CARNE

Laat een reactie achter op etenvaneefke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *