CHOCOLATE CHIP COOKIES

chocolate chip cookies

Met dit makkelijke recept voor chocolate chip cookies bak je in een mum van tijd de lekkerste koekjes voor bij de thee of koffie. Het recept is bovendien ook heel simpel aan te passen naar lactosevrij en/of glutenvrij*.

Ingrediënten (voor 12 grote koeken of 16 iets kleinere)

  • 150 gram (spelt)bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 milliliter melk
  • 50 gram honing
  • 60 gram boter
  • 100 gram extra pure chocolade
  • 8 gram bakpoeder

* Voor glutenvrije koekjes vervang je de (spelt)bloem door gemalen havermout of boekweitmeel. Voor lactosevrije koekjes gebruik je soja- of amandelmelk en plantaardige boter. Let ook op dat je chocolade dan lactosevrij is. Heb je geen amandelmeel in huis? Dan kun je ook 250 gram (spelt)bloem gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng om te beginnen alle droge ingrediënten door elkaar in een kom, behalve de chocolade. Voeg hieraan vervolgens de melk, honing en boter toe en meng alles met de hand door elkaar tot een goed deeg. Is het deeg te plakkerig? Dan zet je het een kwartiertje in de koelkast. Dan wordt het vanzelf steviger.

Ondertussen snijd je de chocolade met een mes fijn in kleine stukjes. Meng de chocolade door het deeg. Verdeel het deeg in 12 tot 16 bolletjes en druk de bolletjes plat op de bakplaat tot een rond koekje.

Bak de chocolate chip cookies in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

chocolate chip cookies

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “CHOCOLATE CHIP COOKIES

Laat een reactie achter op InekeG Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *