COMFORT LASAGNE

Lasagne Jamie Oliver

De lekkerste lasagne maak ik volgens een recept uit het boek Jamie’s Comfort Food van Jamie Oliver. Daarom deel ik dit graag met jullie!

Ingrediënten (3 a 4 personen)

  • 100 gram pancetta in plakken
  • 300 gram gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook
  • tomatensaus (600 gram uit blik of pak)
  • lasagnevellen
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • basilicumblaadjes
  • 100 gram cherrytomaten

Voor de bechamelsaus:

  • 300 milliliter melk
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 laurierblad
  • nootmuskaat

Smelt in een steelpan de boter voor de bechamelsaus en klop de bloem erdoor. Voeg langzaam de melk met een laurierblad toe en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal vervolgens het laurierblad eruit en blijf 5-10 minuten roeren totdat de saus dik wordt. Laat de saus niet koken. Voeg als laatste een snuf nootmuskaat toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een pan en bak hierin de pancetta met de kaneel goudbruin. Voeg daarna een scheutje olie met de fijngesnipperde ui, knoflook en wortel toe. Laat dit bakken tot de wortel gaar is. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit goudbruin mee.

Voeg dan de tomatensaus toe met een hand basilicumblaadjes. Leg een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 45 minuten sudderen. Als de saus te dik wordt, voeg je een scheut water of rode wijn toe.

Neem een ovenschaal. Begin met een laagje rode saus. Dan een laagje bechamelsaus met wat geraspte Parmezaanse kaas. Vervolgens lasagnevellen. Herhaal dit totdat de saus op is. Eindig met een laag bechamel. Beleg dit met de mozzarella in plakken, gehalveerde cherrytomaten en overgebleven basilicumblaadjes.

Bak de lasagne in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Lasagne Jamie Oliver

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Een gedachte over “COMFORT LASAGNE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *