Met dit recept maakt je een snelle romige courgettesoep met knapperige parmaham.
Ingrediƫnten (voor 3 a 4 personen)
- 2 courgettes
- 1 liter tuinkruiden of groentenbouillon
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- bekertje slagroom of kookroom
- 100 gram gedroogde ham (b.v. parmaham of serranoham)
- peper en zout
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de ham ongeveer 10 minuten in de oven tot deze knapperig is.
Was de courgettes en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Neem een soeppan met een klein scheutje olijfolie en bak hierin de uien en knoflook aan totdat de ui glazig is. Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep daarna met een staafmixer of in een blender glad. Roer er een scheutje room door en breng de soep tenslotte op smaak met zout en peper. Serveer de courgettesoep met de knapperige ham voor een heerlijke lunch of lichte avondmaaltijd.
Wauw wat een plaatje! Ziet er heerlijk uit!
Kan je deze soep invriezen, hij lijkt me heerlijk,maar wil hem graag van tevoren klaar maken
Ja hoor dat kan prima! Ik zou de room dan wel pas toevoegen als je het weer opwarmt. Anders kan de soep wel eens gaan schiften.