EIMUFFINS

eimuffins Voor de maandelijkse foodblogswap* mocht ik deze keer iets lekkers koken van de site FoodStyle van Kim. Mijn oog viel vrijwel direct op het recept voor eimuffins. Ik heb dit de laatste tijd al vaker voorbij zien komen op internet, maar steeds kwam het er niet van om eens te proberen. Nu dus wel! En zoals Kim ook aangeeft, het is een heel makkelijke en gezonde manier om je eitje eens op een andere manier te eten.

Ik vind de eimuffins een beetje op een quiche of omelet lijken qua smaak. Bovendien zien ze er als muffin erg leuk uit, dus zijn ze bijvoorbeeld zeer geschikt voor bij een uitgebreide lunch of high tea. Zelf nam ik ze mee als lunch naar mijn werk. Je kunt ze dan even opnieuw opwarmen, maar koud smaken ze ook prima.

Nog een voordeel is dat je eindeloos kunt variëren. Ik veranderde het originele recept dan ook door de kip te vervangen door ontbijtspek.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 grote tomaat
  • 1 lenteui
  • klein scheutje (soja)melk
  • geraspte kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de tomaat en de lenteui in kleine stukjes.

Begin met een plak ontbijtspek langs de rand van een muffinvorm te leggen, zodat je het eimengsel straks in een bakje van spek kunt gieten.

Klop de eieren goed los. Ik voegde een klein scheutje melk toe om het iets luchtiger te maken (doe ik ook altijd bij een omelet).

Meng dan het ei met de tomaat en lenteui en breng op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel in de muffinvorm en bestrooi met een beetje geraspte kaas.

In mijn oven bakte ik de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Tip: de eimuffins schieten de laatste 10 minuten van de baktijd als een soufflé omhoog. Om te voorkomen dat ze helemaal instorten zodra je ze uit de oven haalt, laat je de eimuffins in de oven afkoelen met de deur op een kiertje.

eimuffins

* De Foodblogswap is een maandelijkse ruil tussen een groot aantal deelnemende foodbloggers. Iedereen krijgt elke maand een ander foodblog toegewezen. Van dit blog kies je dan zelf een recept om te koken en over te bloggen. In de laatste week van de maand worden alle berichten geplaatst. Diede van Yourdailydose kookt deze maand iets van mijn blog. Ik ben benieuwd wat ze uitkiest!

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “EIMUFFINS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *