Het bbq-seizoen is ook hier in volle gang. Ik maakte deze week Turkse gehaktspiesjes – ook wel köfte genoemd – voor op de bbq. Nouja zeg maar gerust SPIESEN, ze waren een beetje groot uitgevallen. Makkelijk te maken en te kruiden naar eigen smaak. Deze spiesen zijn van rundergehakt gekruid met knoflook, tijm en een sjalotje. Later (toen de spiesen al lagen te roosteren) bedacht ik me dat het vast ook erg lekker zou zijn om er een plak spek omheen te rollen. Ga ik de volgende keer eens proberen!
Komende weken volgen er trouwens nog meer bbq-recepten. Van lekkere zelfgemaakte sausjes, salades en nog meer vlees.
Ingrediënten (voor 2 grote of 4 kleinere spiesen)
- 300 gram lams- of rundergehakt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 sjalotje, fijn gesneden
- 3 theelepels tijm
- peper en zout
Meng de ingrediënten door elkaar en verdeel het mengsel in 2 of 4 porties. Rol van elke portie een worstje en rijg dit aan een spies. Druk het gehakt goed aan, zodat het stevig vast zit.
Laat de spiesen vervolgens een tijdje rusten in de koelkast. Als het gehakt koud is zal het beter in vorm blijven zodra je ze op de bbq legt.
Erg lekker met een yoghurt knoflooksausje (recept volgt). En in plaats van tijm kun je natuurlijk ook allerlei andere kruiden proberen.
Lijkt me heerlijk ga zeker maken
Ik ben benieuwd of ze in de smaak vallen Tonnie!
Ik zocht iets lekkers voor de bbq vanmiddag en kwam toevallig dit recept tegen. Heb alles nog in huis dus dat komt goed 😉
Ze zijn inderdaad ook snel gemaakt!
Ziet er goed uit!
Pingback: YOGHURT KNOFLOOKSAUS | Eten van Eefke