Eerder deze week deelde ik een recept voor stoofpeertjes. Met deze stoofperen maak je heel makkelijk een lekker hartig taartje, ideaal als voorgerecht bij het kerstdiner. Dit taartje van bladerdeeg is gevuld met ui, spek, stoofpeertjes, witte kaas en pijnboompitten.
Ingrediënten (4 stuks)
- 4 plakjes bladerdeeg
- 4 stoofpeertjes
- 2 uien
- 4 plakken ontbijtspek
- 2 eetlepels witte kaasblokjes
- handje pijnboompitten
- 1 los geklutst ei
Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak het ontbijtspek in een pan of in de oven krokant. Schil de uien, snijd deze in ringen en bak deze in een pan met een beetje olie glazig.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Leg op de helft van een plak bladerdeeg een beetje ui, een plak spek en een stoofpeertje in parten gesneden. Verkruimel hierboven wat kaas en pijnboompitten. Vouw de plak bladerdeeg nu dubbel (net zoals wanneer je een saucijzenbroodje dichtvouwt) en zorg dat de randen goed vastplakken. Besmeer de randen eventueel met een beetje water. Herhaal dit voor de overige plakken bladerdeeg.
Maak met een mesje enkele groeven in het bladerdeeg, zodat tijdens het bakken de lucht eruit kan. Besmeer tenslotte met een beetje ei.
Bak de hartige taartjes met stoofpeer in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin en serveer ze lauwwarm, eventueel met een beetje (veld)sla en een extra stoofpeer.