WINTERSE HAVERMOUTMUFFINS

muffins speculaas

Deze muffins met havermout vullen ontzettend goed en zijn daarom een perfect tussendoortje. Ik maakte al vaker variaties op havermoutmuffins. Dit is een lekkere winterse variant met speculaas.

Ingrediënten (voor 6 muffins)

  • 200 gram havermout
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 milliliter honing
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • handje amandelsnippers

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de havermout zo fijn als mogelijk in een keukenmachine. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom (de havermout, speculaas, bakpoeder en een snufje zout). Roer in een andere kom de eieren goed los samen met de boter en de honing. Voeg tenslotte alle ingrediënten bij elkaar en mix dit tot een mooi glad beslag.

Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en strooi op elke muffin een paar amandelsnippers. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.

muffins speculaas

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “WINTERSE HAVERMOUTMUFFINS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *