HERFST MINESTRONESOEP

herfst minestronesoep

Minestrone is een stevige, goed gevulde Italiaanse soep. Ideaal omdat je er al je restjes groente in kunt verwerken en zo een goede maaltijdsoep op tafel zet.

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 150 gram fusilli
  • 250 gram spekreepjes
  • 400 gram grof gesneden groenten (zoals prei, champignons, wortel, paprika, ui, courgette, etc)
  • 1 potje witte bonen
  • 500 gram gezeefde tomaten passata
  • 1 liter bouillon

Begin met het snijden van de groenten in stukjes. Kook de fusilli in de bouillon gaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking). Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes bruin en knapperig. Schep de groenten erbij en bak 3 minuten mee.

Voeg de spekjes en groenten toe aan de pan met pasta en bouillon zodra de pasta gaar is. Voeg ook de witte bonen (inclusief vocht) en passata toe en breng de soep aan de kook.

Dien de minestronesoep op met bijvoorbeeld stokbrood met gegrilde kaas.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Een gedachte over “HERFST MINESTRONESOEP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *