HOMEMADE VISSTICKS

vissticks

Zelf vissticks maken is helemaal niet moeilijk! En geloof mij, de smaak is niet te vergelijken met die van de vissticks uit het diepvriesvak van de supermarkt. Wat heb je nodig? Een stuk witvis zoals kabeljauw, cornflakes (!), een beetje bloem en een eitje.

Ingrediënten (voor 2 personen, ongeveer 10 vissticks)

  • 2 grote kabeljauwfilets (diepvries)
  • ongezoete cornflakes
  • 1 ei
  • bloem
  • peper en zout
  • olie

Snijd de kabeljauwfilet in reepjes ongeveer ter grootte van een visstick. Dit gaat het makkelijkst als de vis nog een beetje bevroren is, kabeljauw uit de diepvries is daarom ideaal.

De cornflakes moet je fijn hakken of malen. Gebruik hiervoor de hakker van een keukenmachine of doe de cornflakes in een plastic zak en sla de cornflakes met een deegroller fijn. Meng een beetje peper en zout door de cornflakes.

In plaats van cornflakes kun je ook broodkruim of paneermeel gebruiken, maar de cornflakes geven de vissticks een heerlijk knapperig korstje.

Verdeel de fijngemalen cornflakes, het ei en de bloem over drie aparte schaaltjes. Haal alle vissticks eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de cornflakes. Zorg dat de vissticks goed bedekt zijn met bloem en later met de cornflakes. Druk de cornflakes nog even goed aan.

Neem een grote koekenpan en vul deze met een goed laagje olie. Bak hierin de vissticks aan beide kanten in een paar minuten goudbruin en gaar.

vissticks

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

6 gedachten over “HOMEMADE VISSTICKS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *