HUMMUS EN PITABROODJES

hummus en pitabrood

Vorige maand was ik met een vriendin in Londen en aten we hummus bij de Griek. Toen bedacht ik me ineens weer hoe lekker dit eigenlijk is. Je maakt het zelfs nog lekkerder door er zelf heel makkelijk pitabroodjes bij te maken (je weet wel… van die shoarmabroodjes).

Ingrediënten pitabroodjes (12 stuks)

  • 350 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 100 milliliter warm water
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 275 graden (of zo heet mogelijk).

Doe het gist met de suiker in een kom en voeg het water toe. Roer dit goed door en laat het dan ongeveer 10 minuten weken. Voeg dan de bloem en het zout toe en kneed dit tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 10 minuten rijzen onder een theedoek of vershoudfolie. Verdeel het deeg dan in 15 kleine bolletjes en laat ze onder de theedoek opnieuw 10 minuten rijzen. Rol vervolgens elk bolletje zo dun mogelijk uit en leg ze op een hete bakplaat in de oven. Elk broodje zal in enkele minuten opbollen en lichtbruin worden. Zodra dit het geval is zijn ze klaar en haal je ze uit de oven.

Ingrediënten hummus (een kom vol)

  • 285 gram kikkererwten (1 blik)
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta) óf twee eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 2 tenen gepelde knoflook
  • citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder

Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op. Pureer de kikkererwten met de helft van het opgevangen vocht, sap van een citroen, de tahin/sesamzaad, knoflook, paprikapoeder en het zout tot een egale pasta. Hiervoor kun je een staafmixer of keukenmachine gebruiken.

Serveer de hummus in een kom en besprenkel met olijfolie. Lekker dippen met pitabrood!

hummus en pitabrood

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

4 gedachten over “HUMMUS EN PITABROODJES

Laat een reactie achter op Ellen Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *