KARAMELPASTA (DULCE DE LECHE)

dulce de leche

Dulce de leche is een karamelachtige pasta die je maakt van gecondenseerde melk. Héél simpel, maar oh zo lekker! Dulce de leche smeer je op brood, is heerlijk met een bolletje ijs, of je gebruikt het bij het bakken (ik ga er brownies mee bakken!).

Het enige wat je nodig hebt is een blikje gecondenseerde melk (dit vind je in de supermarkt bij de koffiemelk of bij de aziatische producten naast de kokosmelk). En een pan vol met water.

Het is heel belangrijk dat het blikje in de pan helemaal onder water staat. Als dat niet zo is, schijnt het blikje tijdens het koken te kunnen ontploffen. Let hier dus goed op, ook als je water eenmaal kookt! Eventueel tussentijds aanvullen met extra water.

En dan is het een kwestie van het water zachtjes aan de kook brengen en 3 uur wachten… Na 3 uur haal je het blikje uit de pan en laat je deze (ongeopend) helemaal afkoelen. Zodra je het blikje vervolgens opent heb je een mooie goudkleurige karamelpasta, ofwel dulce de leche!

dulce de leche

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

5 gedachten over “KARAMELPASTA (DULCE DE LECHE)

  1. Pingback: KARAMEL SHORTBREAD | Eten van Eefke

Laat een reactie achter op Stefanie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *