KIPCOCKTAIL MET KERRIE

P1050412-2Het is de week voor Pasen. Zoals beloofd volgen er deze week een paar lekkere recepten die geschikt zijn voor de paasbrunch of het paasdiner. Te beginnen met een frisse kipcocktail. Deze salade met kip, avocado, sla en peer is lekker luchtig en makkelijk te maken.

Ik gebruikte een peer omdat ik die toevallig nog had liggen. Het bleek een geslaagde gok, want de peer zorgde voor een lekker frisse en fruitige bite. Maar een appel doet het vast ook goed in deze kipcocktail!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 avocado
  • aantal blaadjes van een kropsla
  • 1 peer
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper en zout

Snijd de kipfilet in reepjes, net als de sla, de avocado en de peer.

Voor de dressing meng je de mayonaise met de crème fraîche. Hieraan voeg je de kerrie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de lossen ingrediënten door de dressing en klaar is je kipcocktail. Serveer gekoeld in leuke glaasjes of bakjes en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Deze kipsalade smaakt trouwens ook prima op brood!

kipcocktail

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “KIPCOCKTAIL MET KERRIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *