KOKEN UIT MATHIJS MAALTIJDBOX

mathijs maaltijdbox

Vandaag een ander bericht dan jullie van mij gewend zijn. Meestal ga ik niet in op verzoeken van bedrijven of organisaties om producten te testen. Dit omdat ik graag zelf bepaal wat ik op deze site plaats. En daar past niet zomaar alles bij. Toch maakte ik deze week een uitzondering. Ik testte Mathijs Maaltijdbox. Waarom? Omdat de box bestaat uit pure en verse producten in combinatie met verrassende recepten. En dat is precies waar ook EtenvanEefke om draait.

Mathijs Maaltijdbox wordt wekelijks samengesteld door kok Mathijs Vrieze. Met als doel heel Nederland gezond en gevarieerd te laten eten, zonder teveel moeite. Laat ik dat nu ook proberen met de recepten op EtenvanEefke! Het concept is simpel. Je kunt wekelijks een box bestellen met daarin alle ingrediënten (inclusief recepten) voor 3 maaltijden voor 2 personen. Dat betekent dat je drie dagen niet hoeft na te denken over wat je vandaag nu eens zal gaan eten 😉 Oja en alle gerechten staan ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.

Ik maakte drie gerechten, waarvan ik er graag één met jullie deel: Kabeljauw met bulgur en paksoisalade.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram kabeljauw
  • 190 gram bulgur
  • 1 citroen
  • paksoi
  • 1 rode ui
  • stukje verse gember
  • ras al hanout (specerijenmix)

Om te beginnen kook je de bulgur gaar in water (twee delen water op één deel bulgur). De paksoi snijd je fijn in repen en de ui in ringen. Snijd de citroen in partjes en schil de gember.

De kabeljauw bak je in een koekenpan met een scheutje olijfolie en/of boter aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroen.

De paksoi heb ik kort even geroerbakt samen met de ui. Vervolgens breng je deze op smaak met een dressing van een beetje olijfolie, citroensap, zout, peper en geraspte gember naar smaak. Even goed mengen!

Mix één theelepel ras al hanout door de bulgur en serveer dit samen met de paksoisalade en de kabeljauw.

En nu willen jullie natuurlijk weten wat mijn bevindingen zijn? De ingrediënten en recepten die ik kreeg waren erg makkelijk, lekker licht en stonden inderdaad zo op tafel. Daarnaast is het erg leuk om op deze manier kennis te maken met nieuwe ingrediënten. Zo at ik nooit eerder bulgur en maakte ik voor het eerst kennis met paarse aardappels!

Ook zijn de producten van goede kwaliteit en allemaal vers. Ik zou het alleen nog wel leuk vinden om bijvoorbeeld te weten waar het vlees en de vis vandaan komen! Als foodie vind ik het wel lastig om zelf niet te kunnen bedenken wat ik vanavond eet (lees: waar ik vandaag zin in heb), want dat vind ik nu juist zo fijn! Maar aan de andere kant is de verrassing wel leuk! Een maaltijdbox is voor mij dus ideaal om af en toe te laten bezorgen wanneer ik zin heb om me te laten verrassen of om kennis te maken met nieuwe producten. En de rest van de week blijf ik gewoon zelf recepten uitproberen 🙂

Meer informatie over Mathijs Maaltijdbox vind je hier.

mathijs maaltijdbox

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

5 gedachten over “KOKEN UIT MATHIJS MAALTIJDBOX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *