ROMIGE PREISOEP

preisoepVoor deze soep heb je niet veel nodig. Het is een eenvoudig recept voor een snelle romige preisoep.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 125 gram crème fraîche
  • peper en zout

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui aan. Voeg de prei (in ringen gesneden) toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Roer dan de crème fraîche erdoor en voeg de bloem toe. Goed doorroeren en vervolgens beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Ondertussen goed blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Om de soep extra romig te maken kun je op het laatst nog een scheutje (slag)room toevoegen. Ook lekker met uitgebakken spekjes of hamblokjes.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *