QUICHE ZONDER ‘KORST’

Quiche zonder korst, ovenomeletEen quiche of hartige taart zonder korst/deeg, een omelet uit de oven, hoe zal ik dit gerecht eens noemen? Het is in ieder geval een ovenschotel op basis van ei, ideaal om je restjes groenten in te verwerken. Maar dan zonder bodem van (blader)deeg. Lekker als lunch of een lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten (3 a 4 personen)

  • 6 eieren
  • 2 prei
  • 150 gram ontbijtspek
  • 100 milliliter kookroom of melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 tomaten
  • 125 gram champignons
  • peper en zout
  • eventueel wat gedroogde kruiden zoals tijm of oregano

De ingrediënten hierboven zijn een richtlijn! Je kunt ook andere restjes groente gebruiken zoals paprika, courgette, spinazie, ui. of vervang het spek door ham. Wat is jouw favoriete combi?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de prei in ringen en de tomaten en champignons in partjes. Bak de prei en de champignons in een koekenpan met een scheutje olie in 5 minuten gaar en goudbruin.

Klop de eieren los samen met de room en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Vul de ovenschaal met het mengsel van prei en champignon. Voeg de tomaat toe. Giet het eimengsel hier overheen. Vervolgens leg je de plakjes spek er bovenop en bestrooi je dit met de overgebleven kaas.

Bak de quiche in de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Lekker met een salade. Deze quiche zonder korst is een goed alternatief als je eens een dagje zonder pasta of aardappel wilt!

Quiche zonder korst, ovenomelet

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

4 gedachten over “QUICHE ZONDER ‘KORST’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *