RISOTTO MET ZALMSNIPPERS

risotto met zalm Heel lang dat ik dacht risotto niet aan mij besteed was. Hoewel ik het in een restaurant erg lekker vind, lukte het mij maar niet om die korrel een goede garing te geven. Gisteren deed ik een laatste poging (had ik me van tevoren bedacht). En warempel, met een goede risottorijst en héél veel roeren smaakte hij perfect! Een heerlijke combinatie met zalm en doperwtjes. En de eerste zelf gekweekte dille uit mijn mini-kruidentuintje…

risotto met zalm

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 milliliter roséwijn
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • enkele takjes dille
  • 200 gram doperwtjes uit de vriezer
  • enkele takjes dille (gedroogd kan ook)
  • peper en zout

Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie glazig. Voeg de risottorijst toe en schep dit een aantal keer goed om. Voeg dan in één keer de wijn toe. Laat de wijn al roerend helemaal inkoken. Voeg daarna scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf vooral heel goed roeren. Telkens als de bouillon opgenomen/verdampt is, voeg je een nieuwe scheut toe. Voeg na 5 minuten de doperwtjes toe aan de rijst en laat deze meekoken. Na ongeveer 15 tot 20 minuten is alle bouillon opgenomen en is de rijst gaar. De rijst is gaar als de buitenkant zacht is en de korrel van binnen nog een bite heeft.

Haal de pan van het vuur, voeg de zalmsnippers toe en laat dit nog even staan. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met parmezaanse kaas.

risotto met zalm

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Een gedachte over “RISOTTO MET ZALMSNIPPERS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *