SNELLE OVEN PAELLA

paella met kip en chorizo

Dit gerecht mag eigenlijk geen paella heten, want er zit kip en chorizo in in plaats van de originele versie met vis. Maar met een beetje smokkelen is dit wel een heerlijk rijstgerecht dat snel op tafel staat!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 kipfilets
  • 150 gram chorizo
  • 350 paellarijst
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 650 milliliter kippenbouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kurkuma (geelwortelpoeder)
  • peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een pan die geschikt is voor in de oven.

Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in een scheutje olijfolie met wat peper en zout rondom bruin.

Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn en de paprika in kleine blokjes.

Haal de kipfilet uit de pan en bak de ui, knoflook en paprika enkele minuten aan. Voeg dan paprikapoeder, kurkuma en de rijst toe, meng goed met de groenten en bak de rijst 3 minuten mee. Bak daarna ook de chorizo 3 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat op laag vuur 5 minuten garen. Roer af en toe door de rijst.

Zet de pan 25 minuten in het midden van de oven, waarvan je de laatste 10 minuten de kip bovenop legt en de pan bedekt met aluminiumfolie. Roer de rijst halverwege even door.

Tenslotte bestrooi je de paella met kip en chorizo voor het serveren met fijngehakte verse peterselie.

paella met kip en chorizo

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “SNELLE OVEN PAELLA

  1. Wat een heerlijk gerecht was dit.
    heb zelf op het eind ook nog garnalen toegevoegd kreeg veel complimenten
    Dus bij deze geef ik het door aan jou wat een topgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *