SNELLE TOMATENSOEP

P1040188-2Het is weekend. Tijd voor een vers soepje. Deze keer een snelle tomatensoep gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Je zult hier regelmatig recepten van Jamie voorbij zien komen. Ik ben fan!

Deze tomatensoep is iets anders dan ik gewend ben – normaal maak ik tomatensoep met alleen verse tomaten en zónder bleekselderij. Maar deze was erg makkelijk én lekker!Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten (in totaal 800 gram)
  • 6 rijpe tomaten (ik gebruikte roma-tomaten)
  • 2 bouillonblokjes kip of groenten*
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Begin met het snijden van alle groenten. Zet een grote pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Doe alle groenten (behalve de verse tomaten) in de pan en laat ze, terwijl je regelmatig roert, ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Los de bouillonblokjes op in 1,8 liter kokend water en voeg dit toe aan de groenten. Doe ook de twee blikken met gepelde tomaten en de verse tomaten (in stukken gesneden) in de pan. Breng de soep aan de kook en laat deze vervolgens minimaal 10 minuten zachtjes door pruttelen. Haal daarna de pan van het vuur, breng op smaak met zout en peper en voeg de basilicum toe. Jamie gebruikt verse basilicum, maar mijn plantjes zijn nog niet zover, dus koos ik voor de gedroogde versie. Pureer tenslotte de soep met een staafmixer of keukenmachine.

Ik voegde bij het opdienen een theelepeltje crème fraîche toe als garnering en voor een extra romige smaak.

Tomatensoep

* in boullionblokjes zit vaak gluten en/of lactose. Let hier op of maak je bouillon zelf. Als je lactosevrij eet, laat dan ook de crème fraîche achterwege, maar dat spreekt denk ik voor zich 🙂

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “SNELLE TOMATENSOEP

  1. Pingback: ITALIAANSE FOCACCIA (BROOD) | etenvaneefke

  2. Ha, het is onvoorspelbaar hoe met weinig natuurlijke ingrediënten een zalige tomatensoep in een zeer korte tijd te bereiden is.
    Let op!!!!!!
    Je hebt ca. 800 gram verse (dus niet uit blik) nodig.
    Ontvellen in heet water, halveren, harde kernstukken verwijderen, elke tomaat in 8 stukjes snijden en met 3 flinke fijngesneden knoflooktenen in 6 eetlepels olijfolie ca. 6 minuten in een wokpan roerbakken.
    Ondertussen 6 deciliter bouillon maken van 1 kiptablet.
    Na roerbakken tomatenmengsel bij bouillon doen, nog 10 minuten op laag vuur houden, de helft pimeren (staafmixer) en dat weer bij de andere helft doen. Nog 6 minuten op laag vuur houden en je hebt een zalige, gezonde en simpele soep.
    Wie durft het aan ?????????????????????

Laat een reactie achter op W. van den Burg Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *