WOKKEN: SUGARSNAPS MET RUNDERREEPJES

P1040800-2

Een snel-klaar-maaltijd met een oosters tintje. Dit wokgerecht bestaat uit mie met runderreepjes, sugar snaps en een handje taugé. Met een dressing van ketjap en honing. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van sugar snaps gehoord. Maar toen ik ze vorige week in de aanbieding zag liggen, dacht ik: toch eens proberen. Sugar snaps lijken op peultjes. Ze zijn iets dikker en zoeter en er zitten erwtjes in. Vandaar dus de Nederlandse naam ‘suikererwt’!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram mie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram runderreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels honing
  • 200 gram sugar snaps
  • 100 gram taugé
  • handje geroosterde sesamzaadjes

Kook de mie volgens de verpakking.  Bak de runderreepjes in een wok (of koekenpan) met olijfolie ongeveer 4 minuten op hoog vuur bruin. Haal ze uit de pan en laat ze onder een stuk aluminiumfolie rusten.

Kook ondertussen de sugar snaps volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

Fruit de knoflook in het vet van de runderreepjes aan. Voeg de voorgegaarde sugar snaps toe. Voeg hieraan de ketjap, sambal en honing toe. Bak als laatste de taugé heel kort mee, zodat deze knapperig blijft.

Serveer de mie met de sugar snaps, de runderreepjes en garneer met een handje geroosterde sesamzaadjes.

Met een twist:

  • óók lekker met rijst
  • de sugar snaps kun je heel goed vervangen door peultjes
  • gebruik in plaats van de runderreepjes eens kipfilet

P1040820-2

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “WOKKEN: SUGARSNAPS MET RUNDERREEPJES

    • TO Prasátko: Já sice taky nevím jestli známe ty samé šéfy… V každém případÄ› to nemÄ›lo nÄ›komu ukÅ™ivdit ani nic podobného. Byla to pouze reakce na situaci, která (z mého osobního, čistÄ› su­vtkeijnÃbho pohledu) je. Máš vÅ¡ak pravdu, že když se nad tím zamyslím, tak jsou dva šéfové, co znám. AvÅ¡ak snahu jsem zatím zachytil pouze u jednoho… Díky za reakci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *