KIP SATÉ MET RIJST EN GROENTEN

kipsate met rijst en groenten Wat een lekker gerechtje is dit! Sinds ik getipt werd over dit recept (oorspronkelijk van 24Kitchen) heeft het hier al een aantal keer op tafel gestaan. De satésaus is binnen 5 minuten klaar en de groente in zoetzuur gemarineerd lekker knapperig! Binnen 20 minuten is deze maaltijd klaar.

Ingrediënten groenten en rijst (voor 4 personen)

  • 300 gram meergranenrijst
  • 50 milliliter azijn
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 100 milliliter water
  • 1  ui
  • 1  paksoi
  • 1  rode paprika
  • 1 komkommer

Ingrediënten kipsaté (voor 4 personen)

  • 400 g kipfilet
  • olijfolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 100 milliliter water
  • 4 eetlepels pindakaas

*Dit recept is glutenvrij en lactosevrij bij gebruik van glutenvrije ketjap, sojasaus, pindakaas en chilisaus.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Breng in een pan azijn, suiker, chilisaus, het water en een snufje zout aan de kook.

Snijd de komkommer in plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de paksoi in repen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Verdeel de groente in een grote kom en schenk de marinade erover en laat circa 10 minuten marineren.

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilet in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar. Breng in een steelpan de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en het water aan de kook. Roer onder constant roeren de pindakaas erdoor. Kook circa 4 minuten door tot een gladde saus. Roer de kip door de saus. Als de saus te dik wordt, voeg je eventueel nog een scheutje water toe.

Verdeel de rijst over borden. Schep de kipsaté in het midden van de rijst en verdeel de groente eromheen.

kipsate met rijst en groenten

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

6 gedachten over “KIP SATÉ MET RIJST EN GROENTEN

  1. Vanavond dit heerlijke recept gemaakt! Wat is dit lekker zeg. Persoonlijk zou ik de ingrediënten voor de pindasaus verdubbelen, dan heb je net wat meer saus. Maar de smaak en combinatie is erg lekker! Voor herhaling vatbaar

  2. Heerlijk gerecht! Die groente is ook subliem met die marinade. Ik had geen paksoi in huis maar zonder ook prima! En had nog gekookte eitjes liggen van Pasen. Heb ik er ook maar over gedaan. Smullen!

  3. lekker gerecht, maar er staat: “Breng in een pan azijn, suiker, chilisaus, het water en een snufje zout aan de kook.” en na t snijden van de groenten: ” Verdeel de groente in een grote kom en schenk de marinade erover en laat circa 10 minuten marineren.”. moet dit nog op het vuur blijven staan of koud laten worden`? groetjes Miranda

Laat een reactie achter op Ria Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *