RONDE APPELCAKE

ronde appelcake met kaneel en citroen lactosevrij

Het recept voor deze ronde appelcake kwam ik een aantal maanden geleden tegen in de Allerhande. Met een paar kleine aanpassingen is dit een heel lekkere friszoete cake, zowel in de zomer als in de winter.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 180 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 milliliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • poedersuiker

Voor een lactosevrije cake gebruik je plantaardige boter en melk (b.v. sojamelk of amandelmelk).

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de citroen en rasp de schil eraf. Pers de citroen vervolgens uit en vang het vruchtsap op. Schil daarna de appels en snijd ze in plakjes. Meng de appelschijfjes met het citroensap en laat dit even staan.

Klop de eieren met de suiker met een mixer luchtig en romig. Mix net zolang totdat de suiker is opgelost.

Smelt de boter op laag vuur en schenk de boter daarna beetje bij beetje bij de eieren. Voeg ook de citroenrasp, het meel, de kaneel en vanillesuiker toe. Roer dit voorzichtig met een spatel door elkaar. Meng de melk er vervolgens ook voorzichtig door. En schep tenslotte de appels mét het citroensap door het beslag.

Vet een springvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Schep het beslag erin en bak de cake in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar. Laat de appelcake daarna goed afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker en kaneel.

ronde appelcake met kaneel en citroen lactosevrij

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

5 gedachten over “RONDE APPELCAKE

  1. Super lekkere cake die idd heel goed lactosevrij te maken is,heb em al een aantal keer zo gemaakt en iedereen smult ervan …ook ik met lactoseintolerantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *