ECHTE AMERIKAANSE COLESLAW

coleslaw of koolsaladeEchte Amerikaanse coleslaw (ofwel koolsalade) kende ik alleen uit de koeling van de supermarkt. Heerlijk bij de bbq, op een broodje hamburger of gewoon op brood. Kort geleden wees iemand mij op dit recept. Het geheime ingrediënt? Karnemelk!

Ingrediënten (voor een flinke schaal vol)

  • 500 gram witte kool, fijn gesneden
  • 100 gram wortel, julienne gesneden (hiervoor gebruik ik dit handige hulpmiddel)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 75 milliliter melk
  • 75 milliliter karnemelk
  • 135 gram mayonaise
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram suiker
  • snufje zout en peper

Meng de melk, karnemelk, mayonaise, azijn, citroensap en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg aan deze dressing de witte kool, wortel en ui toe. Goed mengen.

Zet de coleslaw vervolgens minstens een paar uur in de koelkast, zodat de dressing goed opgenomen wordt door de groente. Als je de tijd hebt, kun je deze coleslaw zelfs het beste een dag van tevoren maken. Je zult merken dat de kool en de wortel dan wat zachter worden. Persoonlijk vind ik dit het lekkerst. Maar een paar uur in de koelkast en je coleslaw is ook al heerlijk!

coleslaw of koolsalade

* voor een glutenvrije én lactosevrije variant van deze coleslaw vervang je de melk door sojamelk en de karnemelk door sojayoghurt.

Geïnspireerd op een recept van ChaosintheKitchen.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

35 gedachten over “ECHTE AMERIKAANSE COLESLAW

  1. Hoi Eefke
    ik maak wel vaker coleslaw, maar om de kool zachter te maken kun je na het snijden ook de kool flink met zout bestrooien en daarna glazig kneden. naderhand spoel je het zout er weer uit met water, dan kun je hem verder verwerken zoals hier boven staat met jouw ingredienten. misschien heb je hier wat aan
    groet Jacqueline

    • Alleen jammer dat op deze manier een groot deel van de vitaminen wordt weggespoeld. Je kunt ook minder zout gebruiken en door de kool mengen. De kool wordt dan wel zacht en behoudt de vitaminen. Je hoeft dan verder geen zout meer aan de dressing toe te voegen.

  2. Net gemaakt en zonder dat het al eventjes staat heb ik alvast geproefd en vind ik het echt al super lekker en wat gemakkelijk om te maken eigenlijk!

  3. Ik was al lang op zoek naar lekker gerechtje voor coleslaw. Gisteren klaargemaakt voor bij de bbq en deze is superlekker. Ook heel veel positieve reacties gekregen. 🙂

  4. Nu al een paar variaties geprobeerd maar die van jou is tot nu toe de beste, als in, viel t beste/meest in de smaak. Jeeej. Nu net weer gemaakt. Maar een 50/50 versie van de wortel en kool. Nu staat ie te “smelten” in de koelkast voor vanavond bij Grieks georiënteerde balletjes en tomaten rijst. Thanks!

  5. Pingback: RODE COLESLAW | Eten van Eefke

  6. Heerlijk basis recept, 1e keer een dubbele hoeveelheid gemaakt en in verschillende bakjes variaties geprobeerd.
    Ik vond het allemaal lekker, maar nu heb ik de dressing zonder suiker gemaakt. Combineert nog gemakkelijker (en is al zoet genoeg door de wortel).

    BTW mijn moeder kneusde vroeger ook de kool bij het mengen door er lekker in te knijpen. Zo wordt het lekker zacht, alhoewel ik het knapperige ook kan waarderen
    BTW

  7. Pingback: Relax Mama-weekmenu 30 – Club van relaxte moeders

  8. Pingback: 16 fijne wortel-recepten – Club van relaxte moeders

  9. Hey Eefke,

    Bedankt voor het heerlijke recept.
    Ik heb er ook nog een handvol gewelde sultana rozijnen en een theelepel kummel bij gedaan… awesome!

  10. Zo, boodschappen zijn gedaan! Morgen of vrijdag maar eens maken voor de BBQ zaterdag. Leuke toevoegingen in de commentaren ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *