PASTASALADE KIP-RUCOLA-PESTO-TOMAAT

P1050176-2Bij de zomer hoort pastasalade. En hoewel het pas april is, kreeg ik door de zomerse temperaturen vorige week spontaan zin in pastasalade. Ik maakte een salade van fusilli, gevuld met gerookte kip, pesto, rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en een uitje.

pastasaladeIngrediënten (voor 2 à 3 personen)

  • 250 gram pasta
  • 1 zakje rucola
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 ui
  • 50 gram pijnboompitten
  • 3 eetlepels pesto
  • half potje zongedroogde tomaten

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat het daarna afkoelen (of spoel af onder de kraan met koud water). Rooster de pijnboompitten bruin in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de kip, ui en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng de pasta met de pesto en voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe. Breng op smaak met zout en peper.

Een goede maaltijdsalade, maar ook lekker als lunch of bijgerecht bij de BBQ!

P1050195-2

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

20 gedachten over “PASTASALADE KIP-RUCOLA-PESTO-TOMAAT

  1. Pingback: ZOMERS RUCOLASTAMPPOTJE | Eten van Eefke

  2. Pingback: Mmmm… Recepteninspiratie! | Marina's geluk

  3. Pingback: Zomerse pastasalade met kip, pesto en gedroogde tomaatjes | Mint.

  4. Pingback: PASTA PESTO MET ZALM | Eten van Eefke

  5. Pingback: PASTASALADE MET SPINAZIE, PANCETTA, COURGETTE EN FETA | Eten van Eefke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *