Een heel Turks brood beleggen is erg handig als je voor een groot gezelschap broodjes moet smeren. Beleg een brood, snijd hem in acht stukken en klaar ben je! Ook ideaal omdat je een Turks brood natuurlijk met allerlei soorten beleg kunt vullen. Ik vulde mijn brood met kruidenboter, rosbief, rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes.
Ingrediënten (voor 8 stukken)
- 1 Turks brood
- 1,5 pakje rosbief
- 75 gram rucola
- 1 bakje zongedroogde tomaten
- 50 gram pijnboompitten
- kruidenboter
Verwarm het brood ongeveer 5 minuten in de oven op 180 graden zodat deze een knapperig korstje krijgt. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Snijd het brood vervolgens doormidden en besmeer royaal met kruidenboter. Beleg het Turks brood dan met de rosbief, rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.
Gisteren gemaakt met carpaccio in plaats van rosbief. Was ook erg geslaagd! Super recept.
Klinkt ook goed! Je zou er dan zelfs nog wat parmezaanse kaas aan toe kunnen voegen.
Goed idee, ga ik ook eens proberen.
Met wat mosterdsaus of honingmosterdsaus en taugé is het helemaal een hartig gebakje!!! <3
Klinkt lekker!
Lijkt lekker :)! Zou ik het ook een dag van tevoren kunnen maken? En dan verpakken in vershoudfolie, en pas in stukken snijden als het wordt geserveerd.
Je zou het kunnen proberen maar ik denk dat het brood dan wel minder knapperig is!