PAELLA MET KIP EN CHORIZO

paella kip chorizo

Als jullie dit bericht lezen zit in ergens in de Andalusische zon! We maken namelijk een tweeweekse roadtrip door Andalusië, met bezoek aan steden als Sevilla, Malaga, Cordoba en Granada. Om alvast een beetje in Spaanse (én zomerse) sferen te komen, maakte ik voor vertrek een hele grote pan paella. En omdat wij allebei geen fan van zeevruchten zijn, werden deze vervangen door kip.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram paellarijst
  • ongeveer 500 gram kip (kippendijen, kipfilet, kippenpootjes…kan allemaal!)
  • 250 gram chorizo, ontveld
  • 1 rode paprika
  • twee tenen knoflook
  • 100 gram doperwten
  • 6 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 plukje saffraandraadjes (ongeveer 5 gram)
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Begin met het wassen van de rijst en laat deze vervolgens goed uitlekken. Snijd de kip ik stukjes en bestrooi deze met peper en zout. Snijd de chorizo in grove stukken. Snijd ook de paprika, knoflook en tomaten (ontdaan van pitjes) fijn.

Neem een grote, diepe pan en verhit hierin een scheutje olijfolie. Braad de kip aan totdat deze bruin en gaar is en schep de kip daarna op een bord. Bak de chorizo dan aan in de pan en voeg na ongeveer 2 minuten ook de paprika en knoflook toe. Bak dit nog een minuut of 5. Daarna voeg je de rijst toe, deze bak je een paar minuten mee. Voeg vervolgens de wijn toe en laat dit tot ongeveer de helft inkoken. Dan voeg je de bouillon, paprikapoeder en saffraan toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe even door de pan. Je zult zien dat de rijstkorrels een beetje geel kleuren door de saffraan.

Voeg tot slot de kip weer toe, samen met de doperwten en tomaat. Verwarm dit nog 10 minuten totdat de rijst gaar is (maar nog wel een kleine bite heeft). Serveer de paella met partjes citroen.

P1060655-3

Geïnspireerd op een recept van Gordon Ramsay uit zijn kookboek Wereldgerechten.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

7 gedachten over “PAELLA MET KIP EN CHORIZO

  1. Ik heb vandaag dit recept uitgeprobeerd en het was zeer lekker – alleen denk ik dat 5 gram saffraan veel te veel is – ik heb 5 plastic potjes van 0,1 gram gebruikt en dat was ruim voldoende qua smaak en kleur – zou er een klein foutje in het recept kunnen staan?

Laat een reactie achter op Francois Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *