SPAGHETTI CARBONARA

spaghetti carbonara Spaghetti carbonara is een echte Italiaanse klassieker. Ik sjoemelde een beetje met het originele recept door er een scheutje slagroom aan toe te voegen. Hierdoor wordt de spaghetti net iets romiger, wat ik super lekker vind in combinatie met de zoute spekjes en oude kaas. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram spaghetti
  • 2 eieren
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 takjes verse peterselie (of een theelepel gedroogde peterselie)
  • 125 milliliter slagroom (klein bekertje)
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Kook om te beginnen de spaghetti gaar. Klop de eieren los en breng ze op smaak met peper en zout. Meng de slagroom door de eieren. Bak in een koekenpan de spekjes met de ui goudbruin. Voeg op het laatst ook de fijngesneden knoflook nog even aan de spekjes toe.

Als de spaghetti gaar is giet je deze af. Meng de spaghetti vervolgens direct met het ei-slagroommengsel, zodat het ei een beetje stolt door de hitte. Meng daarna ook de spekjes, ui en knoflook door de spaghetti. Voeg tenslotte een handje kaas en de peterselie toe.

Resultaat: een heerlijk romige spaghetti carbonara die in een handomdraai op tafel staat!

spaghetti carbonara

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “SPAGHETTI CARBONARA

Laat een reactie achter op Marielle Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *