Net voor Pasen deel ik nog een leuk recept met ei met jullie. Dit broodje uit de oven met ei is zó gemaakt en net even iets anders voor bij het paasontbijt. Vul het broodje met ei en andere ingrediënten die je lekker vind (zalm, groenten, etc.). Ik maakte een broodje ei met spek en kaas: altijd een goede combi!
Ingrediënten (voor 4 broodjes)
- 4 afbakbroodjes
- 4 eieren
- 4 plakjes kaas
- 4 plakken spek
- peper en zout
- enkele takjes bieslook
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het kapje van de broodjes en hol de broodjes uit. Leg op de bodem van elk broodje een plakje kaas. Leg in ieder broodje een plak spek langs de zijkant. Vervolgens breek je het ei en laat je deze voorzichtig in het broodje vallen. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de broodjes ongeveer 20-25 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. Als het eiwit nog vloeibaar is, verleng je de baktijd met een paar minuten. Garneer met bieslook en eet smakelijk! De eibroodjes zijn warm het lekkerst.
dit doe ik eigenlijk al jaren Sinds wij kleinkinderen hebben die ik het met kleine brunchbroodjes en roerei erin Altijd een succes
Roerei is ook een goed idee!
Heel simpel, maar je moet er maar net opkomen! Lijkt me heerlijk om eens uit te testen op de zondag morgen 🙂
Inderdaad héél simpel, maar het staat zo leuk! 🙂
Wat een geweldig idee zeg! Ik heb je foto met link gebruikt in een overzichtsblog met allemaal lunch ideeën. Ik hoop dat je dat goed vindt! Morgen komt het online 🙂 Groetjes, Annemieke
Prima, super leuk!
Pingback: 10x lekker belegde broodjes – Eet het beter
Pingback: 10x lekker belegde broodjes - Eet het beter