SNELLE APPELTAARTJES VAN BLADERDEEG

snelle appeltaartjes bladerdeeg

Toen ik deze appeltaartjes een paar maanden geleden maakte, had ik een beetje haast. Dat is ook wel aan de kwaliteit van de foto’s te zien 🙂 Maar ik plaats ze toch, want deze appeltaartjes zijn juist heel handig als je haast hebt…ze zijn namelijk zo klaar! Nouja met wat hulp van een pakje bladerdeeg dan. Het is eigenlijk niet veel meer dan een snelle appelflap, maar dan in een ander jasje. Om er toch een extra twist aan te geven vulde ik de bodem van de taartjes met de banketbakkersroom die ik vorige week postte.

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 eetlepels banketbakkersroom

Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water. Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Haal de rozijnen uit het water en laat ze uitlekken.

Meng de appels samen met de rozijnen, suiker en kaneel in een kom.

Vet een muffinvorm in en vouw de plakjes bladerdeeg in de muffinvormpjes. Schep één eetlepel banketbakkersroom op de bodem van elk bakje.

Vul de bakjes tenslotte met het appelmengsel en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met wat melk of ei.

Bak de appeltaartjes in ongeveer 20-30 minuten af in de oven.

snelle appeltaartjes bladerdeeg

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “SNELLE APPELTAARTJES VAN BLADERDEEG

  1. Pingback: AARDBEI BLADERDEEGBAKJES | Eten van Eefke

  2. De smaak is voortreffelijk alleen de bodem bleef nat en net of niet gaar wordt. Heb wel een silliconen vorm gebruikt. Verder echt snel en makkelijk te maken. Zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *