Soms is het handig als je voor onverwachte visite nog even snel iets lekkers kunt maken. Daarom heb ik altijd een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen. Hiermee maak je in een mum van tijd deze snelle appeltaartjes, appelbollen, saucijzenbroodjes óf deze zomerse bladerdeegbakjes met gemarineerde aardbei en slagroom!
Ingrediënten (4 stuks)
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 200 gram aardbeien
- 200 milliliter slagroom
- 2 eetlepels amaretto
- poedersuiker
- eventueel een takje munt
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd dan van elke plak de vier zijkanten er af (elk ongeveer 1 centimeter van de rand). Plak deze vervolgens op de buitenste randen van het bladerdeeg zodat je een bakje maakt met opstaande randen. Deze randen zijn nu nog plat, maar komen straks in de oven omhoog.
Prik gaatjes in de bodem van de bakjes, zodat deze mooi laag blijven. Vervolgens bestrijk je het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak je ze in de oven in ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin.
Ondertussen was je de aardbeien en marineer je ze in de amaretto. Klop de slagroom stijf (eventueel met een beetje suiker).
Als de bladerdeegbakjes uit de oven komen moeten ze even afkoelen. Daarna lepel je er een flinke dot slagroom in en maak je ze af met de aardbeien en een paar blaadjes munt. Bestrooi de aardbei bladerdeegtaartjes tenslotte met wat poedersuiker.