CARPACCIO VAN RODE BIET

carpaccio rode biet

Wist je dat je een carpaccio kunt maken van veel meer dan ossenhaas? Denk eens aan flinterdun gesneden tonijn, zalm, kalfsvlees óf rode biet. Ik maakte een smakelijke carpaccio van rode biet met rucola, feta, pijnboompitten en een eenvoudige dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 voorgekookte rode bietjes
  • feta (of een andere witte kaas)
  • 50 gram rucola
  • handje pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de rode bietjes met een mandoline, kaasschaaf of met een schilmesje in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes biet dakpansgewijs op twee borden.

Maak een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn en breng deze op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rucola en leg de rucola vervolgens in het midden van de borden.

Maak de carpaccio af met wat verkruimelde feta kaas en de pijnboompitten. Deze bieten carpaccio is trouwens ook heel lekker als je er nog wat uitgebakken spekjes aan toevoegt voor een extra bite!

rode bieten carpaccio

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “CARPACCIO VAN RODE BIET

  1. Pingback: 5X VOORGERECHT VOOR HET KERSTDINER | Eten van Eefke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *