Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)
- 500 gram hamlappen
- 2 uien
- 200 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 milliliter runderbouillon
- 1 laurierblad
- Peper en zout
Snijd de hamlappen in blokjes. Snijd de ui, champignons en paprika in stukjes. Verhit een beetje boter of olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de ui, paprika, champignons en paprikapoeder toe en bak dit nog een minuut of 3 mee. Doe dan ook de tomatenpuree, 250 milliliter bouillon en het laurierblad er bij en breng het geheel aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat het 15-30 minuten stoven met de deksel op de pan. Voeg steeds wat bouillon toe als de saus te dik wordt. Als de saus niet voldoende inkookt, kun je ook nog een eetlepel bloem toevoegen om te binden.
Serveer de goulash met aardappels of rijst.
Gister hele grote pan vol gemaakt voor de fam. Was smullen. Gr, Betty
Staat nu heerlijk te pruttelen!