Deze kabeljauwschotel met broccoli in mosterdbechamel komt uit de Delicious van 03/13 en staat sindsdien regelmatig bij ons op tafel. Met gestoofde krieltjes of gebakken aardappeltjes.
Het oorspronkelijke recept is voor vier personen, ik halveer de ingrediënten voor twee personen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 450 gram broccoli in roosjes
- 25 gram boter
- 12,5 gram bloem
- 100 milliliter melk
- 35 milliliter slagroom (kun je eventueel ook vervangen door nog ietsje meer melk als je geen slagroom in huis hebt/wilt)
- 1/2 eetlepel grove mosterd
- 75 gram belegen kaas, geraspt
- 2 kabeljauwmoten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 minuten beetgaar of stoom deze.
Smelt in een (saus)pan de boter. Voeg de bloem in één keer toe en gaar 1 minuut. Schenk op laag vuur beetje bij beetje en al kloppend met een garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus. Voeg de room, mosterd en de helft van de kaas toe. Verwarm de bechamelsaus nog 1-2 minuten tot de kaas is gesmolten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Leg de broccoli en de kabeljauwmoten in een ovenschaal. Schenk er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de visschotel in een voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
moet je de vis direct in de ovenschotel leggen of moet je deze eerst garen in pan ?
De vis gaart in de oven en hoeft dus niet eerst gegaard te worden!
So I’m late responding but I thought I would go ahead anyway.I thoroughly enjoyed the entire. I am not sure what the whole reason why is but the race was good, better than some. I think it may also be that Kasey was very happy and in a good mood (via TrackPass) throughout the race, so that lifted my spirits, so to say.As for prhd&ctionsi#8230;eave you not seen my new signature banner on FFN (lol)…but kidding aside, I honestly don’t know…I think at the moment it is too early to tell..maybe in a few races a light will be shining a little brightly and I can tell.
Vandaag geprobeerd met diepvries kabeljauw en ipv room extra melk. Was heerlijk! Een super recept 😉
Wat een goede tip om melk te gebruiken!
Vanavond gemaakt. Het was echt heerlijk! Ik heb het recept opgeslagen want ik ga het zeker vaker maken!