SPITSKOOL STAMPPOT

spitskoolstamppot met ketjap, mosterd en kerrie van unox Bij de herfst hoort stamppot! Dit recept voor een stamppot van spitskool met ketjap en mosterd is gebaseerd op een recept van Unox. Ik voegde er ook nog kerrie aan toe, want dat is zo’n fijne combinatie met spitskool! Lekker met bijvoorbeeld rookworst of een klassieke bal gehakt.

Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 400 gram fijn gesneden spitskool
  • 1 grote ui
  • 100 milliliter melk
  • 2 eetlepels boter
  • 30 gram mosterd
  • 50 gram ketjap manis
  • 2 theelepels kerriepoeder

Snijd de spitskool in fijne reepjes. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Schil vervolgens de ui en snijd deze fijn. Fruit de ui in een braadpan met een scheutje olie aan. Voeg daarna de spitskool toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee op middelhoog vuur.

Zodra de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp je ze fijn samen met de melk, boter, ketjap, kerriepoeder en mosterd. Meng dit met het mengsel van spitskool en uit. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveer de spitskoolstamppot met worst of een bal gehakt en eventueel een beetje jus.

spitskoolstamppot met ketjap, mosterd en kerrie van unox

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

5 gedachten over “SPITSKOOL STAMPPOT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *