SALADE NICOISE + WINACTIE LUNCHBOX!

salade nicoise Wil jij ook zo’n mooie lunchbox winnen? Lees dan snel verder! Als ik naar mijn werk ga, zit mijn tas vaak vol met allerlei bakjes voor lunch en tussendoortjes. Ik heb pas geleden zelfs een grotere tas aangeschaft omdat ik het anders niet mee krijg 🙂 Deze lunchbox Ellipse Duo van Rosti Mepal* is heel handig, omdat het uit twee bakjes bestaat. En er zit zelfs nog een extra klein bakje in waar je bijvoorbeeld een saladedressing of een klein tussendoortje in kunt bewaren. Ik maakte deze lekkere klassieke salade niçoise en nam hem mee naar het werk.

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 1 blikje tonijn
 • 225 gram sperziebonen
 • 1 rode ui
 • handvol zwarte olijven
 • 2 tomaten
 • 2 eieren
 • mosterd
 • honing
 • olijfolie
 • peper en zout

Kook de eieren. Kook de sperziebonen beetgaar. Laat de eieren en sperziebonen vervolgens even afkoelen.

Snijd ondertussen de ui in ringen, de tomaten in partjes en de olijven doormidden.

Maak een dressing door mosterd, honing en olijfolie met elkaar te mengen (verhouding en hoeveelheid naar eigen smaak).

Pel de eieren en snijd in ze in partjes.

Leg de sperziebonen, ui, tomaat, olijven en ei in een schaal. Leg de tonijn in stukjes hier bovenop. En meng vervolgens met de dressing.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

salade nicoise

WINACTIE!!

Wil jij nou ook kans maken op zo’n handige lunchbox van Rosti Mepal (in wit, blauw, zwart, rose of lime), laat mij dat dan weten door hieronder of op Facebook onder dit bericht een reactie achter te laten. Geef meteen even aan welke kleur je graag wil ontvangen. Op 20 september trek ik uit alle deelnemers één winnaar. Hij of zij krijgt de lunchbox thuisgestuurd.

*Rosti Mepal heeft een webshop waar je allerlei handige keukenartikelen kunt bestellen. Ze zijn vooral bekend van de kunststof opbergdozen, maar je vind er bijvoorbeeld ook drinkbekers, beslagkommen, afvalbakjes en zelfs servies (handig voor op de camping!).

P1080870-3

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

20 gedachten over “SALADE NICOISE + WINACTIE LUNCHBOX!

 1. Oh, misschien kijken mijn collega’s me dan iets minder gek aan, als ik met minder potjes en bakjes aan kom zetten, hahahaha!
  Doe maar blauw!!! Moooooooooi!

 2. Wat een leuke blog heb je weer geschreven. Ik doe graag mee aan deze leuke winactie! Als ik dan toch mag kiezen ga ik voor de zwarte. Hopelijk word ik verrast zodat ik na mijn vakantie heerlijke salades kan maken met groente uit onze eigen tuin die ik dan mee kan nemen naar mijn werk.

 3. En dat is dus de reden dat ik geen salade meeneem….. Geklieder en gekledder in een plastic zakje….
  Of kleffe meuk in één bakje…..
  Maar dat hoeft dus niet meer in zo’n leuk WIT bakje !

 4. Wat handig! Ik loop zelf ook altijd met verschillende bakjes en zakjes te klooien, maar dit lijkt me wel wat! Ik doe dus graag mee met de winactie 🙂

 5. De winnares van de verloting van deze handige lunchbox is Silvia Groot Koerkamp! Silvia, gefeliciteerd! Jij ontvangt een zwarte lunchbox van Rosti Mepal, zodat je binnenkort makkelijk heerlijke salades uit eigen tuin mee naar je werk kunt nemen! Ik stuur je een e-mail met verdere informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *