Spruitjes zijn bij ons geen favoriet. Net als sperziebonen, broccoli, bloemkool en witlof geef ik ze altijd een twist. Waardoor ze ineens toch heel lekker zijn! Deze spruitjes roosterde ik in de oven met spek en mosterd.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 500 gram spruitjes
- 150 gram gerookte ontbijtspek of spekblokjes
- 1 flinke eetlepel mosterd
- olijfolie
Maak de spruitjes schoon en haal de buitenste schil eraf. Snijd ze doormidden en meng ze goed met de mosterd en het spek. Doe een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal en meng de spruitjes daar doorheen.
Ik bakte de spruitjes in ongeveer 45 minuten gaar en bruin op 220 graden Celsius. Tussentijds even doorheen roeren.
Smakelijk!
Volgende keer: geroerbakte spruitjes met balsamico-azijn, sjalotje en sesamzaad…ook lekker!
Eefke, ze staan in de oven! Ik heb dr nog een uitje aan toegevoegd.
Goed idee, smaakt vast goed!