Soep is favoriet hier thuis. Wij maken elke week wel een pan met soep, vaak in het weekend. Deze champignonsoep is eigenlijk heel simpel maar oh zo lekker!
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 1 gesnipperde ui
- 1 bak kastanjechampignons (250 gram), in plakjes
- 125 gram crème fraîche (3 eetlepels)
- 1 eetlepel bloem
- 1 liter runderbouillon (vers of van 2 bouillonblokjes)
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg dan de champignons toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Doe de crème fraîche erbij, roer goed door en voeg dan de bloem toe. Roer opnieuw goed door. Beetje bij beetje voeg je de bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Laat de soep vervolgens ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Ziet er heerlijk uit, voor hoeveel personen is dit recept?
Hoi Petra,
Als voorgerecht of lunch is deze soep voldoende voor 4 personen. Maar als je dit als maaltijdsoep eet – zowel wij – komt het met 2 personen vaak wel op!
Groetjes Eefke
Pingback: DE FEESTDAGEN EN 10X SOEP | Eten van Eefke
vind ik heel lekker bedankt voor mededelen