CHOCOLADEMOUSSE MET MANDARIJN

chocolademousse mandarijn

Op de valreep van dit jaar deel ik mijn inzet voor de Foodblogswap* van december. Ik koos het recept voor een simpele chocolademousse van het blog At Sowyen’s Kitchen. Als extra twist voegde ik hieraan mandarijnen gedrenkt in Amaretto en amandelschilfers toe. Dit maakte ik als dessert voor kerst.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 deciliter eiwit
  • 200 gram extra pure chocolade
  • 2 deciliter slagroom
  • 25 gram fijne suiker
  • 2 mandarijnen
  • scheut Amaretto
  • amandelschilfers

Begin met het au-bain-marie smelten van de chocolade. Klop ondertussen de eiwitten stijf. Voeg al kloppend de suiker toe. Laat de chocolade goed afkoelen tot 37 graden. Dit kun je testen door wat chocolade tegen je lip aan te houden. Het moet niet warm en niet koud aanvoelen. Meng een derde van de eiwitten door de afgekoelde chocolade.

Klop de slagroom lobbig. Spatel dit samen met de overgebleven eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel. Laat de chocolademousse minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Ondertussen schil je de mandarijnen en prik je de partjes in met een mesje of vork. Laat ze een aantal uren marineren in een flinke scheut Amaretto. Door de gaatjes trekt de Amaretto goed in de mandarijnpartjes. Serveer de chocolademousse in een schaal met de mandarijnpartjes en een handje amandelschilfers.

chocolademousse mandarijn

* De Foodblogswap is een maandelijkse ruil tussen een groot aantal deelnemende foodbloggers. Iedereen krijgt elke maand een ander foodblog toegewezen. Van dit blog kies je dan zelf een recept om te koken en over te bloggen. In de laatste week van de maand worden alle berichten geplaatst.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “CHOCOLADEMOUSSE MET MANDARIJN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *