GEHAKTBROOD MET BBQ SAUS

gehaktbrood met bbq saus

Gehaktbrood (of meatloaf) is een typisch Amerikaans gerecht, lekker met een pittige homemade bbq saus (die ik wel maakte maar vergat op de foto te zetten!). Dit recept is goed voor een flink gehaktbrood waar je makkelijk met 4 personen van kunt eten. Lekker met een salade en/of wat geroosterde aardappelen.

Ingrediƫnten ( 4 a 6 personen)

  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 125 gram paneermeel
  • 3 tenen knoflook
  • 200 milliliter melk
  • 150 gram ontbijtspek
  • peper en zout
  • kruiden naar smaak (bijvoorbeeld peterselie)

* Maak het gehaktbrood eenvoudig lactosevrij door de melk te vervangen door plantaardige melk. Voor een glutenvrij gehaktbrood gebruik je glutenvrij paneermeel of een vervanger zoals verkruimelde rijstwafel.

Voor de bbq-saus

  • 200 milliliter ketchup
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • paar druppels tabasco
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de ui en de knoflook fijn. Kneed het gehakt samen met de ui en knoflook in een kom goed door elkaar. Voeg het ei toe en kneed dit goed door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Meng dan het paneermeel en tenslotte de melk door het gehakt. Goed doorkneden totdat het gehaktmengsel niet meer te nat aanvoelt.

Bekleed een grote cakevorm van 28 of 30 centimeter met bakpapier en druk het gehaktmengsel iets aan in de vorm. Bekleed het gehakt met de repen ontbijtspek en bak het gehaktbrood in 30-45 minuten gaar en bruin in de oven. Laat het even 10 minuten rusten na de baktijd voordat je het brood aansnijd.

Voor de bbq saus verwarm je ondertussen de ketchup, mosterd, worcestersaus, tabasco en suiker in een steelpan onder goed roeren. Proef even of je saus de goede smaak heeft. Voeg eventueel nog een beetje extra suiker toe om de saus wat zoeter te maken.

gehaktbrood met bbq saus

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *