KARBONADE OVENSCHOTEL

ovenschotel karbonade Een makkelijke maaltijd. Karbonade uit de oven met groenten en aardappels. Leg alles op een bakplaat en in de oven schuiven maar!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 500 gram krielaardappels
  • 2 ribkarbonades
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • tijm
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aardappels en snijd ze in partjes. Snijd de paprika en courgette in stukken. Spreid de aardappels en groenten uit over een bakplaat en vermeng dit met een flinke scheut olijfolie. Plet de knoflooktenen en leg deze tussen de groenten. Bestrooi met peper, zout, tijm (vers of gedroogd) en enkele blaadjes basilicum. Leg de karbonades in het midden van de bakplaat tussen de groenten. (Ik smeer de karbonade graag in met een laagje mosterd, erg lekker!)

Bak de aardappels, groenten en het vlees in ongeveer 1 uur tot 1,5 uur gaar en bruin. De ovenschotel is klaar als het vlees van het bot loslaat en de aardappels gaar zijn. Als de karbonades te bruin worden, kun je ze na ongeveer 1 uur eventueel afdekken met een stuk aluminiumfolie.

ovenschotel karbonade

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “KARBONADE OVENSCHOTEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *