ROMIGE PASTA MET KIP

romige pastasaus met kip

Soms word ik getipt over een lekker recept. Zo ook dit recept van een vriendin dat ik meteen uitprobeerde. En het is zeker een blijvertje! Pasta in een romige saus met kip en zongedroogde tomaat.

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 350 gram kipfilet
  • 1 grote rode ui
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 200 milliliter kookroom*
  • verse basilicum
  • 300 gram pasta
  • peper, zout en bloem

* evt. te vervangen door soja cuisine

Kook de pasta gaar.

Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Breng op smaak met peper en zout en wentel ze vervolgens in de bloem. Bak de kipfilet in een koekenpan met een scheutje olijfolie goudbruin en gaar. Leg de kipfilet daarna even apart.

De ui snijd je in ringen en de tomaatjes in repen. Bak in de koekenpan de spekjes uit samen met de ui. Op het laatst voeg je hieraan ook de kipfilet en reepjes tomaat toe. Tenslotte meng je de room er goed doorheen. Laat dit even staan zodat de smaken goed intrekken.

Serveer de romige saus met de pasta en een flinke hand grof gesnipperde basilicum.

romige pastasaus met kip

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

5 gedachten over “ROMIGE PASTA MET KIP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *