Dit is eigenlijk een simpel bijgerecht van aardappel, maar door het gebruik van zoete aardappel toch net even anders. Natuurlijk kun je dit ook met een gewone aardappel doen, neem dan vastkokende aardappelen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 kilo zoete aardappelen
- 125 milliliter slagroom
- 125 milliliter melk
- 2 teentjes knoflook
- klontje boter
- 50 gram geraspte kaas
- peper en zout
- handje peterselie
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel de knoflook en snijd deze in twee helften. Hiermee wrijf je de ovenschaal in. Vervolgens vet je de ovenschaal in met boter.
De knoflook snijd je daarna fijn en meng je in een kom met de slagroom, melk, fijngehakte peterselie, peper en zout.
Schil en was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de aardappelplakjes toe aan het roommengsel en meng dit goed door elkaar. Schep vervolgens de aardappelplakjes in de ovenschaal en giet het overgebleven roommengsel er over heen. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Bak de ovenschotel in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar.
Lijkt me heerlijk, Eefke! Dit ga ik zeker gauw eens maken, want ik ben dol op zoete aardappel.
Pingback: 15X LASTMINUTE INSPIRATIE VOOR HET KERSTDINER | Eten van Eefke