Het was even stil op EtenvanEefke. Maar na een hele drukke periode, met onder andere onze verhuizing, kan ik in mijn nieuwe keuken weer lekker aan de slag. Vanaf nu dus gewoon weer wekelijks nieuwe recepten! En we beginnen met een lekker en gezond bananenbrood. Een verantwoord tussendoortje, want dit brood (eigenlijk is het meer een cake) bevat geen toegevoegde suikers. Daarnaast is het ook nog helemaal glutenvrij en lactosevrij.
Ingrediënten (voor een cakevorm van 30 centimeter)
- 4 rijpe bananen
- 4 eieren
- 200 gram amandelmeel
- 3 theelepels bakpoeder*
- 65 gram cacaopoeder
- 65 gram noten (naar keuze, ik gebruikte hazelnoten)
- 65 gram extra pure chocolade
- 50 gram geraspte kokos
- 50 gram kokosolie
- zout
(* let op dat je glutenvrije bakpoeder gebruikt als je dit recept glutenvrij maakt)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met een beetje boter of olie.
Pureer de bananen glad met een staafmixer of in de keukenmachine. Als je dit niet hebt kun je ze ook met een vork fijn prakken tot een egale massa.
Voeg dan de eieren toe en meng dit tot een luchtig beslag. Vervolgens spatel je ook het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en een snufje zout er voorzichtig doorheen.
De chocola en noten hak je in kleine stukjes (met een mes of in de keukmachine) en voeg je aan het beslag toe.
Smelt de kokosolie in een steelpan en meng dit tenslotte samen met de geraspte kokos door de rest van het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm. Snijd eventueel nog een banaan doormidden en leg de helften bovenop het beslag. Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af.
Lekker tussendoortje voor op het werk. Voor de hele week ingevroren ?
Ziet er heerlijk uit.
Let wel goed op als je pure chocolade koopt want niet ieder merk is lactosevrij!!