Komende week plaats ik een aantal recepten voor Pasen. Allemaal in de paaskleur bij uitstek: 3x geel! Een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Ter inspiratie voor een heerlijk paasdiner. Drie vrolijke, luchtige gerechten en niet al te veel werk!
Vandaag alvast een voorproefje met iets lekkers voor bij de koffie of de paasbrunch. Cheesecake-brownies. Een combinatie van brownie en cheesecake, dat moet wel lekker zijn! En dat zijn deze zeker!
Het oorspronkelijke recept voor deze cheesecake-brownies vond ik een aantal jaar geleden op het foodblog van Williene: Smakelijck. Ze zijn hier zo’n hit dat ik ze al vaak maakte en steeds paste ik het recept iets verder aan. De cheesecake-brownies zijn naast goddelijk lekker namelijk ook enorm machtig. Door een deel van de roomkaas te vervangen door yoghurt worden ze een stuk luchtiger. En in het oorspronkelijke recept zat héél veel suiker, nu ietsje minder.
Ingrediënten (voor ongeveer 8 cupcakes of 12 vierkante brownies)
- 120 gram gezeefde bloem
- 100 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 100 gram pure chocolade
- 50 gram honing
- 100 gram monchou
- 100 gram (griekse) yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eieren
- 75 gram frambozen
Neem een brownievorm, ovenschaal of cupcakevormpjes en vet deze in. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Mix de boter met de suiker romig. Meng er vervolgens 1,5 ei doorheen (de overgebleven 1,5 ei gebruik je straks). Smelt de chocolade au-bain-marie en laat daarna afkoelen. Meng dit door het botermengsel. Voeg als laatste de gezeefde bloem toe en spatel alles goed door elkaar. Zet dit brownie-beslag aan de kant om verder te gaan met het cheesecakebeslag.
Mix de roomkaas samen met de yoghurt, 1,5 ei, honing en vanille glad en romig. Nu is ook dit beslag af. Het beslag is vrij dun, maar dit stolt straks in de oven vanzelf.
Pak de bakvorm of cupcakevormpjes erbij. Verdeel eerst het browniebeslag over de bodem en giet vervolgens het cheesecakebeslag er over heen. Als laatste stap verdeel je de frambozen over het cheesecakebeslag en duw je ze er iets in.
Bak de cheesecake-brownies in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
Die ga ik maken!
Klinkt goed! Heb toevallig vandaag een ‘gewone’ cheesecake gebakken… 🙂