Bruine bonen zijn heel gezonde peulvruchten. Rijk aan koolhydraten, eiwitten, vezels en vitamine B. Verwerk ze in deze chili con carne en je hebt een lekkere stevige maaltijd. Ik gebruik chilibonen, dit zijn bruine bonen met chilikruiden. Hierdoor staat je chili con carne zo op tafel en hoef je zelf weinig kruiden meer toe te voegen.
Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)
- 2 blikken chilibonen (bv. van AH eigen merk) van 400 gram
- 2 uien
- 250 gram gehakt
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
- 2 tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Snijd de uien, de paprika en de tomaten in kleine stukjes. Neem een grote pan en fruit de ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg dan het gehakt toe en bak dit mee. Zodra het gehakt rul is gebakken, voeg je paprikapoeder en de paprika toe. Bak dit in een paar minuten gaar.
Daarna voeg je de blikken met chilibonen en tomatenblokjes toe. Je hoeft dit niet te laten uitlekken, alles gaat in de pan! Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Tenslotte meng je de gesneden tomatenblokjes door de chili en breng je het indien nodig op smaak met peper en zout.
Chili con carne is lekker om te serveren met rijst of nacho’s en een handje geraspte kaas. Is je chili con carne iets te pittig? Voeg dan een lepeltje crème fraîche of yoghurt toe!
Wat een makkelijk recept! Was heerlijk, bedankt.
Goed om te horen! Groetjes Eefke