RODE LINZENSOEP

rode linzensoep

Nu ik minder brood eet, maak ik steeds vaker een grote pan soep waar ik dan verschillende keren mee kan lunchen. Rode linzen heb ik eigenlijk afgelopen winter pas ontdekt. Ze zijn een hele goede basis voor een goed vullende en makkelijke soep. Deze soep is trouwens ook prima in te vriezen.

Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)

  • 300 gram rode linzen
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • takje peterselie
  • handje doperwten (diepvries)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout

Snijd de uit en de knoflook fijn. Neem een pan met een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook hierin aan tot ze glazig zijn. Dan voeg je de kruiden toe en bak je deze kort mee. Vervolgens gaan de tomaten, bouillon en de linzen erbij. Laat dit minimaal 10 minuten zachtjes koken.

Daarna pureer je de soep glad met de staafmixer. Ik koos ervoor om de soep wat grover te laten, maar je kunt hem zo glad maken als je zelf wilt. Voeg na het pureren een handje bevroren doperwten toe en laat de soep nog een minuut of vijf zachtjes doorkoken. Je kunt nu ook nog wat fijngehakte peterselie toevoegen. Breng de soep eventueel op smaak met wat peper en zout.

rode linzensoep

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “RODE LINZENSOEP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *